Добри новини за хората, страдащи от най-различни лещи – в САЩ

...
Добри новини за хората, страдащи от най-различни лещи – в САЩ
Коментари Харесай

Първите в света контактни лещи, доставящи лекарства, бяха одобрени в САЩ

Добри новини за хората, страдащи от най-различни лещи – в Съединени американски щати бяха утвърдени първите в света контактни лещи, които могат да доставят медикаменти.

„ Джонсън & Джонсън “ създаде контактни лещи за еднократна приложимост, покрити с кетотифен – постоянно употребен антихистамин, употребен за лекуването на алергии като сенна хрема. Новият артикул се споделя ACUVUE Theravision и задачата му е да помогне на тези от вас, които носят непрекъснато контактни лещи и които страдат от алергии, предизвикващи дискомфорт в очите.

Продуктът към този момент е наличен в Япония и Канада.

Одобрението на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати идва на фона на скорошно клинично изпитване, навлязло във фаза 3. Резултатите от него са оповестено в Cornea . То открива, че контактните лещи понижават дейно сърбежа в очите почти 3 минути след слагането им. Освен това дават облекчение до 12 часа. Според изследването, в което взимат присъединяване 244 души, резултатът на контактните лещи е подобен с този на капките за очи.

Около 40 % от хората, които носят контактни лещи, споделят, че имат мощни сърбежи в очите поради алергии и близо 80 % настояват, че се нервират, когато алергиите им пречат на носенето на въпросните лещи. Новият артикул би трябвало да облекчи всичко това.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР